Heren

Hoe Strik Je Een Das?

Het is een vraag die vaak gesteld wordt, vooral door mensen die niet vaak een das dragen. Het kan een uitdaging zijn om een das netjes en professioneel te strikken, maar het is zeker geen onmogelijke taak. In dit artikel zal ik je stap voor stap uitleggen hoe je een das kunt strikken volgens de bekende Four-in-Hand-knoop, ook wel de schoolknoop genoemd. Deze knoop is eenvoudig, maar toch stijlvol en past bij veel verschillende soorten dassen en kragen

Stap 1: Kruis het brede uiteinde over het smalle uiteinde

Begin met het omdraaien van je kraag omhoog en plaats de das rond je nek. Zorg ervoor dat het brede uiteinde van de das aan je rechterkant hangt en ongeveer 12 centimeter langer is dan het smalle uiteinde aan je linkerkant. Pak vervolgens het brede uiteinde en kruis het over het smalle uiteinde, net onder de nek.

Stap 2: Breng het brede uiteinde onder het smalle uiteinde door

Pak het brede uiteinde van de das en breng het naar beneden, onder het smalle uiteinde door, richting je rechterzijde. Houd het smalle uiteinde op zijn plaats terwijl je dit doet.

Stap 3: Breng het brede uiteinde omhoog en over de lus

Breng het brede uiteinde nu omhoog en over de lus die net onder je kraag is ontstaan. Steek het brede uiteinde vanaf de achterkant omhoog en door de lus heen, naar beneden naar de voorkant.

Stap 4: Maak de das strakker en zorg voor de juiste lengte

Pak de knoop vast met je vingers en schuif deze omhoog naar je kraag. Trek vervolgens aan het smalle uiteinde van de das om de knoop strakker te maken. Zorg ervoor dat de das netjes zit en dat de knoop in het midden van je kraag zit. Pas indien nodig de lengte van de das aan door het smalle uiteinde omhoog of omlaag te schuiven.

Stap 5: Steek het brede uiteinde door de lus

Pak het brede uiteinde van de das en steek deze door de lus die je net hebt gemaakt. Zorg ervoor dat het brede uiteinde van de das naar beneden wijst en recht naar beneden hangt.En voilà, je hebt de Four-in-Hand-knoop gestrikt! Het kan even oefenen zijn om de knoop perfect te krijgen, maar met wat oefening zal het steeds makkelijker worden. Hieronder vind je nog wat extra tips om je te helpen bij het strikken van een das:Zorg ervoor dat je een das kiest die past bij je overhemd en jasje, zowel qua kleur als qua materiaal.Zorg ervoor dat de knoop niet te strak of te los zit. Een te strakke knoop kanoncomfortabel zijn en een te losse knoop ziet er

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *