Heren

Business Casual Voor Heren: De Ideale Kledingstijl Voor Naar De Zaak

In de moderne werkcultuur is de dresscode voor veel kantoren veranderd van formeel naar zakelijk casual. Hierdoor is het voor mannen steeds belangrijker geworden om te weten hoe ze zich moeten kleden voor hun werk zonder te formeel over te komen. In dit artikel gaan we het hebben over de basis van de business casual outfit voor heren, welke kledingstukken essentieel zijn en hoe je kunt variëren om een outfit samen te stellen die geschikt is voor jouw werkplek.

De basis van de business casual outfit: het zakelijke colbert

Het zakelijke colbert is een essentieel onderdeel van de business casual outfit. Het geeft de outfit meteen een professionele uitstraling en kan gemakkelijk gecombineerd worden met verschillende andere kledingstukken. Voor de beste look is het belangrijk om te kiezen voor een colbert dat goed past. Het colbert mag niet te groot zijn, maar ook niet te strak. Het moet goed aansluiten op het lichaam en de schouders moeten mooi aansluiten. Als je geen idee hebt welke maat je nodig hebt, ga dan naar een winkel waar ze je kunnen helpen bij het vinden van de juiste maat.
Een colbert kan in verschillende kleuren worden gedragen, maar voor een business casual outfit zijn neutrale kleuren zoals grijs, navy en zwart de beste keuze. Deze kleuren zijn gemakkelijk te combineren met andere kledingstukken en geven een professionele uitstraling. Als je voor een patroon kiest, kies dan voor een subtiele print zoals een ruitpatroon of streepjes. Vermijd te opvallende prints of kleuren, deze kunnen te casual overkomen.

Shop vervolgens de perfecte business shirts

Een ander essentieel kledingstuk voor de business casual outfit is het overhemd. Het overhemd moet er professioneel uitzien en goed bij het colbert passen. Kies voor een effen kleur zoals wit, lichtblauw of roze. Deze kleuren zijn tijdloos en gemakkelijk te combineren met andere kledingstukken. Vermijd felle kleuren of opvallende prints.
Het overhemd moet goed passen en comfortabel zijn. Let op dat het overhemd niet te strak zit en dat het niet teveel ruimte overlaat bij de armen en schouders. Het moet mooi aansluiten bij de polsen, dit kan eventueel met manchetknopen worden geaccentueerd.

De juiste broek om je business casual outfit voor heren af te maken

De juiste broek is een belangrijk onderdeel van de business casual outfit. Het moet er professioneel uitzien en goed bij het colbert en het overhemd passen. Kies voor een broek die goed past en comfortabel zit. Vermijd te strakke of te losse broeken, deze kunnen onprofessioneel overkomen.
Voor een business casual outfit zijn chino’s, slacks of corduroy broeken een goede keuze. Kies voor neutrale kleuren zoals beige, grijs, bruin of navy. Deze kleuren zijn gemakkelijk te combineren met andere kledingstukken en geven een professionele uitstraling.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *