https://kleding-online.com/wp-content/uploads/2023/03/6.jpg
Dames

Welke Jas Past Bij Jouw Figuur?

In de wereld van mode en stijl is er geen one-size-fits-all oplossing. Het vinden van de perfecte jas kan een uitdaging zijn, vooral als je rekening moet houden met je lichaamstype. Het dragen van de juiste jas kan echter een enorme impact hebben op je uitstraling en zelfvertrouwen. In dit artikel zullen we kijken naar welke jas het beste past bij verschillende lichaamstypes, zoals het aardbei figuur, appel figuur, peer figuur, recht figuur en zandloper figuur.

Aardbei figuur

Als je een aardbei figuur hebt, betekent dit dat je bovenlichaam breder is dan je onderlichaam. Dit lichaamstype heeft meestal brede schouders, een volle borst en een smalle taille. Om het figuur in evenwicht te brengen, kun je het beste kiezen voor een jas die je schouders niet extra accentueert. Vermijd jassen met opvallende schoudervullingen en ga voor een jas met een rechte of iets uitlopende snit. Een getailleerde jas kan ook helpen om je taille te benadrukken. Een goede optie voor dit lichaamstype is een blazer of trenchcoat die net onder de heupen valt.

Appel figuur

Een appel figuur kenmerkt zich door een volle buste, brede schouders en een vollere buik. Het is belangrijk om een jas te kiezen die je buik niet benadrukt en je taille accentueert. Een goede optie voor dit lichaamstype is een getailleerde jas die net onder de heupen valt. Een trenchcoat met een tailleband kan een goede keuze zijn, omdat het je taille kan accentueren en tegelijkertijd je buik bedekt. Vermijd jassen met een te strakke pasvorm en details zoals grote knopen of zakken op de buik.

Peer figuur

Een peer figuur kenmerkt zich door bredere heupen en dijen in vergelijking met het bovenlichaam. Als je dit lichaamstype hebt, is het belangrijk om te kiezen voor een jas die je bovenlichaam accentueert en je heupen niet extra benadrukt. Een goede keuze is een jas met een getailleerde pasvorm die je schouders en taille benadrukt. Een jas die net boven de heupen valt, kan ook helpen om je benen langer te doen lijken. Vermijd jassen met opvallende details op de heupen en ga voor een eenvoudige, effen kleur.

Recht figuur

Een recht figuur kenmerkt zich door weinig verschil tussen de heupen, taille en borst. Om meer vorm te creëren, kun je het beste kiezen voor een jas met een getailleerde pasvorm. Een jas met een riem kan ook helpen om je taille te accentueren. Ga voor jassen met details zoals knopen, zakken en ritsen om meer volume te creëren. Vermijd jassen met een rechte pasvorm, omdat deze je figuur kunnen doen lijken als een blok.

Zandloper figuur

Een zandloper figuur kenmerktzich door een goed gedefinieerde taille en evenredige heupen en borst. Dit lichaamstype wordt beschouwd als het meest gewenste figuurtype en de meeste jassen kunnen goed bij dit figuur passen. Het belangrijkste is om de nadruk te leggen op je taille en een jas te kiezen die je figuur complimenteert. Een getailleerde jas kan je figuur goed laten uitkomen en je vrouwelijke vormen accentueren. Een goede optie voor dit lichaamstype is een jas die getailleerd is en tot net onder de heupen valt. Een jas met een riem kan ook helpen om je taille te benadrukken. Vermijd jassen met een te losse pasvorm, omdat deze je figuur kunnen doen lijken als een blok.

Het vinden van de juiste jas kan een uitdaging zijn, vooral als je rekening moet houden met je lichaamstype. Het is echter de moeite waard om wat extra tijd te besteden aan het vinden van een jas die perfect bij je past en je figuur complimenteert. Onthoud dat het belangrijkste is om jezelf comfortabel en zelfverzekerd te voelen in wat je draagt. Hopelijk hebben deze tips je geholpen om de juiste jas te vinden die perfect past bij jouw figuur.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *